A Szent Korona
Nemzeti Egység

honlapja

info@nemzetiegyseg.com, +36306163894 , ERSTE Bank -11600006-00000000-26911429
„Ne fossál, a Gyuri bá’ mindig velünk van!”

2011.07.15.

Ezt a veretes mondatot nem Orbán Viktor mondta (ő „csak” ennek értelmében görcsöl Magyarország elveszítésén), hanem egy bekiabáló a budapesti CEU sajtótájékoztatón, miután „Gyuri bá’”, azaz Soros György „vázolta az Európai Unióval kapcsolatos, alapos kutatásokon alapuló vízióit” a következő szavakkal: Kérem szépen, ősszel nem csak a Júró, de ez az egész indokolatlanul egyesített, kibaszott kontinens is húz a faszba, a lecsóba, mákos tészta-tökös flódni, atlantiszburger, aszt csá! [1]

 

Ez a minket érintő összefoglalója mindazoknak az eseményeknek, amelyek az elmúlt négy napban felgyorsulva történtek.

A nyomdafesték múzeumba vonulásával azok a kifejezések is sajtóképessé váltak, amelyek eddig a „nyomdafestéket nem tűrő” kategóriába tartoztak. Miért most? Egyszerű: a botránysajtó (végre nevén nevezik a „bulvár-sajtót”) stílusának általánosulásával méltó formát kapott a hazugsajtó.

A stílusváltás sajátos gumicsontként etikai vitát fog okozni, elterelve a figyelmet attól az említésre sem méltó ténytől, hogy a fröcsögés ideje alatt a világ összeomlik.

 

Soros György egy hagyományos értelemben vett stílusú nyilatkozatában felvázolta a világ összeomlásának tervét, hiszen – a fentiek szerint - az általa meghatározott feltételek egyike sem fog teljesülni:

Az európai status quo tarthatatlanná vált, azonban még mindig van esély az EU számára, ha sikerül mozgósítani a "csendes többséget" az egyesült Európa megalkotása felé.

… be kell áldozni nagyon hamar a görögöket, hogy a többi országot meg lehessen menteni, miközben a politikusoknak is meg kell változniuk. Fel kell ismerni, hogy nem lehet mindent nemzeti szinten megoldani, az eurózóna jövője pedig attól függ, hogy a politikai integráció milyen mértékben tud megvalósulni. Az EU elleni hangokat el kell csitítani és ki kell jelenteni, hogy ha rosszra fordul a helyzet, akkor európai megoldásra van szükség és nem nemzetire. [2]

 

Akinek kedve van, olvassa el a helyzetkép általános bizonyítékait [3] , és annak részleteit Európától [4] Amerikán [5] át Kínáig [6] , benne a Demján Sándor által Orbán Viktor asszisztálásával elkövetett hazaárulást [7] , valamint annak tanúságát, hogy mi közvetlenül sem maradunk ki a globalizált világ „áldásaiból” [8] .  

 

Az idő most sokkal drágább annál, hogy a további elemzésre fecséreljük. Dolgozni kell!

A Szent Korona értékrend mindenkinek megadja a lehetőséget arra, hogy tegyen azért, hogy életben maradjunk. Ehhez csak a magyarságából eredő igény feléledése kell.  

 

Eddig kértem, könyörögtem, rimánkodtam, hogy gyertek, tegyünk együtt.

Most azt mondom: akiben a magyarság igénnyé erősödött, az megtalálja a lehetőséget, amit már Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Fejér megyére, valamint Budapestre – két héten belül minden magyar megyére, járásra és településre - megismerhet [9] . A lehetőségről Áldás havának (július) utolsó napján az újpesti Andretti kávézóban 16 órakor összehangoló beszélgetést tartunk. Akinek ott kell lennie, ott lesz.

 

Kelt Szegeden, 2011. Áldás havának 15. napján.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

Honlap: http://szkszhu.szksz.com/110715.html

Nyomtatható változat: http://szkszhu.szksz.com/110715.pdf

  

[2] Soros: Az euró tökéletlen pénz - Portfolio.hu - 2011. július 13., szerda 11:00

 

[3] Hatalmas adósságterhet cipelnek a hátukon a világ legfejlettebb gazdaságai és sokak adósságrátája már az elviselhetetlen szint fölé emelkedett

Azok, akik nincsenek meggyőződve arról, hogy a magas államadósság veszélyezteti a gazdasági növekedést, azok vessenek egy pillantást a 90, illetve a 120%-os szintek feletti államadósságok előfordulásának gyakoriságára (lásd az Egyesült Államokat). Az ilyen magas értékek rendkívül ritkák. Ennek hátterében pedig az állhat, hogy egy ponton túl a kormányok plafonba ütköznek az emelkedő finanszírozási költségek miatt

Sorozatos államcsődök fenyegetik a világot - 2011. július 15. | 06:58l

 

… alacsony, de növekvő esélyét látják egy rövid ideig tartó amerikai csődnek.

Világos tehát, hogy az adósságplafon emelésének kérdése már több, mint puszta politikai csatározás. A piaci feszültségek egyik legfontosabb forrásává vált, és ettől függ az USA elsőrendű hitelminősítésének jövője és ezen keresztül a globális piacok sorsa.

Már nem csak Európa felett lebeg a csőd rémképe - 2011. július 14. | 10:45 - Csiki Gergely

 

[4] Minden eddiginél közelebb kerültünk az eurózóna összeomlásához, mivel a zóna legnagyobb adósságállománnyal rendelkező országa is bedőlni látszik. Olaszország 1,6 billiárd eurós adóssága ugyanis már akkora összeg, hogy annak refinanszírozását az eurózóna egész biztos nem tudja összekalapozni.

Tehát hacsak az események nem gyorsulnak fel, két-három hónapnyira vagyunk az eurózóna összeomlásától.

Szépen csúszunk bele a hírhedt W alakú válság második V-jébe...

Mért pont az olaszok? Meg van az újabb csődország. De mért pont ők? 82 napja van hátra az eurózónának? - 2011-07-11 18:09:08 (Hivatkozás)

 

Tegnap, egy nappal a banki stressztesztek eredményeinek kihirdetése előtt a Nemzetközi Valutaalap közzé tett egy figyelmeztetést az európai bankok aggasztó helyzetéről. Európa pénzintézeteinek finanszírozása továbbra is hiányos és elengedhetetlen, hogy mielőbb hiteles terveket tegyenek közzé a rosszul teljesítő bankok megmentésére. Egyre jobban sürgetik a görög krízis megoldását és annak terjedésének megállítását is.

Az IMF egyre jobban aggódik az európai bankok helyzete miatt - 2011. július 15. | 09:54

 

Vagy szétesik az egységes piac, vagy pedig az EU nemzeti kormányai nem maradnak többek helyi önkormányzatoknál, és a legfontosabb ügyek irányítása Brüsszelbe kerül. Egyik út sem látszik megnyugtatónak.

A Római Birodalom bukása óta tett első kísérlet a kontinens gazdasági egyesítésére alig tíz év alatt komoly veszélybe került. Mindeközben a kormányon lévő európai politikusok többsége ezekben a percekben is azon dolgozik, hogy minden eddiginél erősebbé tegyék Brüsszelt, előre menekülve a veszély elől. Erről szól a közös gazdasági kormányzás nevű intézkedéscsomag, aminek része az, hogy a tagállamok kioktathatják egymást költségvetési politikában, és aminek alapján valószínűleg súlyosan meg is büntethetik majd egymást.

Az unió mostani válsága arról szól, hogy egyértelműen kiderült: azoknak lett igaza, akik már a közös pénz ötletének felmerülésekor szóltak, hogy közös gazdaságpolitika nélkül őrültség közös pénzt használni. Ha viszont közös lesz a gazdaságpolitika, akkor hirtelen USA-szintű szövetséggé kell kovácsolni a különböző nyelvű és kultúrájú tagállamokat.

A közös gazdasági kormányzás, a közös válságkezelés mind olyan folyamatokat indítottak el, amelyekkel nem lehet megúszni, hogy Európa kormányzása ne központosítottabb legyen. Ehhez azonban nincs megfelelően ellenőrzött és megválasztott intézményrendszer kapcsolva.

Az európai törvényeket író Európai Bizottság semmilyen választói akaratot sem képvisel.

Mi kéne, gyarmatosítás? Tud valaki jobb, kivitelezhetőbb módszert a pénzbüntetésnél egy állam megregulázására?

Európa jó nagy szarban van - Magyari Péter - 2011. július 13., szerda 00:40

 

Az eurózónának egy közös Pénzügyminisztériumra van szüksége, mégpedig egy olyanra, amely közös államkötvényeket bocsájt ki az EFSF-en (Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz), illetve később az ESM-en keresztül.

Az a remény, hogy egy nap a választók majd megrázzák magukat és keblükre ölelik az EU eszméjét gyorsan fakul. Az egész Európában tapasztalható egyre emelkedő társadalmi feszültség – a dán nemzeti válogatottal szembeni türelmetlenségemhez hasonlóan – azt mutatja, hogy fogytán az idő. Halljunk végre egyenes beszédet az EU-tól és az ECB-től, és vessünk véget végre-valahára a tettetésnek és a lakosság hitegetésének. Máskülönben Európa tovább rúghatja majd az öngólokat.

Európának is jobb lenne a görög csőd - 2011. 7. 14. 10:42

 

A 27 tagú Európai Uniónak jelenleg 17 tagja használja az eurót, amely története legsúlyosabb válságát éli, és egyre gyakoribb vélekedések szerint mostanra magát az uniót is válságba sodorja.

Az eurót használó 17 országból 11-nek az adóssága magasabb, mint lehetne, míg az eurózónához nem tartozó 10 országból csak kettő nem felel meg ennek az elvárásnak (ebből az egyik Magyarország).

Így fojtja meg az adósság Európát - 2011.07.13. 15:56 - Index

 

Két hete arról számoltunk be, hogy ekkor már négy állam is képviselte az eurózónát a tízes listán:  az abszolút első görögök mellett a portugálok, az írek és a spanyolok is bekerültek a Top 10-be. Most hozzájuk csatlakozott Olaszország, így a 10 legkockázatosabb ország fele tagja az eurózónának.

Ijesztő számok: Egyre nagyobb egy államcsőd esélye Európában - 2011. július 12.

 

Európa eddig nem volt képes megoldást találni egy európai problémára. "Nagy mértékben Írország határain kívüli eseményeket tükröz a leminősítés"

IMF: az eurózóna hibáiért kapott leminősítést Írország - 2011. július 15. 09:10

 

A 90 vizsgált bankból nyolc bank - öt spanyol, két görög és egy osztrák - elbukott az európai banki stresszvizsgálaton, vagyis esetükben kétéves időhorizonton tőkehiány léphet fel.

Nyolc bank bukott el a stresszteszten - 2011. július 15., péntek 18:09     InfoRádió / MTI / Portfolio.hu

 

A UBS mintegy ötezer fős létszámleépítéssel egymilliárd frankos megtakarítást tervez, míg a szektortárs Credit Suisse ezres elbocsátásra szánhatja rá magát, amivel 800 milliót spórolhatna

A második negyedév azonban rosszul alakult a befektetési banki üzletág számára, összefüggésben az európai adóssággondokkal. A svájci bankok helyzetét versenytársaikhoz képest ráadásul a frank szárnyalása is nehezíti.

Súlyos lépésekre készülnek Svájcban a bankok - 2011. július 14., csütörtök 10:45   (NAPI)

 

Az EU döntéshozói egyelőre nem tudtak megállapodni abban, hogy pénteken vagy esetleg vasárnap tartsanak-e rendkívüli csúcsértekezletet. Az is lehet, hogy pénteken találkoznak, majd pénzügyminisztereik vasárnap ülnek össze, hogy a hétfői piacnyitás előtt előálljanak az európai válságkezelés következő intézkedéseivel.

A német kormányt az dühítette fel, hogy a sebtében összehívott csúccsal mintegy a falhoz szorították, azaz lépéskényszerbe került.

A fő kérdés, amit az EU vezetőinek meg kell oldaniuk, továbbra is magánhitelezők bevonása Görögország helyzetének stabilizálásába.

Teljes a káosz Európában - Napi Gazdaság - 2011. július 13., szerda 16:20

               

Úgy tűnik, minden napra jut egy leminősítés, illetve hitelminősítői lépés a szuverén államok kapcsán. Szerda este kettő is akadt, amely újra kockázatkerülésre késztette a befektetőket.

A Fitch még szerda este (az USA Moody's általi minősítésének felülvizsgálata előtt) közölte, hogy Görögországot „CCC” kategóriába sorolta, amely várható csődeseményre figyelmeztet.

Arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy az SNB hajlandó lenne-e frankgyengítő lépéseket tenni úgy reagált: „folyamatosan értékeljük a helyzetet, és ha deflációs veszélyt látunk, akkor lehetőségünk van cselekvésre”.

Vérengzenek a hitelminősítők - Megszólalt a svájci jegybankár - 2011. 7. 14. 10:32

 

[5] A Thomson Reuters/University of Michigan fogyasztói hangulatindex júliusban 63,8-re, utoljára 2009 márciusában látott mélységbe süllyedt.

A júniusi 71,5 után az elemzők szerény emelkedésre számítottak, a Bloomberg konszenzusa például 72,2 volt; a tényadat – miként a korábban közzétett Empire State Index esetében – a legpesszimistább prognózist (68) is alulmúlta.

’’Válságos’’ hangulat Amerikában - 2011. július 15.

 

Barack Obama elnök és az amerikai törvényhozók csütörtökön egyre nagyobb kételyek között ülnek össze ismét, immár az ötödik találkozójukra azért, hogy megegyezzenek az államadósság határának emeléséről, mielőtt az Egyesült Államok fizetésképtelenné válik.

az amerikai kormánynak "nincs jelentős politikája a deficit csökkentésére."

Az előző találkozó alkalmával mind Barack Obama, mind pedig a nyolctagú - demokratákat és republikánusokat felölelő - csoport hangsúlyozta, hogy továbbra is arra törekszenek, hogy még augusztus 2l előtt megoldást találjanak. Ha ez nem sikerül, az Egyesült Államok hivatalosan fizetésképtelenné válik.

Ha a Kongresszus nem emeli az adósság felső határát, a washingtoni kormányt fizetésképtelenség veszélye fenyegeti. Szakértők ebben az esetben a recesszióba történő visszaesésre és a nemzetközi pénzpiacokra gyakorolt súlyos következményekre figyelmeztetnek.

Durvul a helyzet: Obama sem bírta tovább, kivonult a teremből - 2011. 7. 14. 11:07

 

… ha az Egyesült Államok elvesztené lehetséges legjobb államadós-besorolását, akkor az amerikai közfinanszírozási helyzet "veszélyes állapota miatt" esetleg hosszú ideig nem tudná visszaszerezni.

az amerikai államadósság legnagyobb külföldi befektetőjének, Kínának nem áll érdekében a birtokában lévő amerikai adósságállomány likvidálása.

Forgatókönyvek az amerikai fizetésképtelenségre - MTI, Gazdasági Rádió, 2011. július 14. 21:49

 

… az S&P arra az esetre is kilátásba helyezte a leminősítést, ha az Egyesült Államok rendben törleszti az adósságát, és csupán egyes kötelezettségeit nem teljesíti, például nem fizeti ki teljes egészében a szociális juttatásokat.

Leminősítik Amerikát, ha nem fizeti a szociális segélyeket - MTI, Gazdasági Rádió, 2011. július 14. 15:23

 

Szerdán nagyot esett a dollár, miután Ben Bernanke Fed elnök arra utalt egy nyilatkozatában, hogy amennyiben lassul az amerikai gazdaság, a Fed készen áll újabb eszközök bevetésére. Délután pedig az euró kapott újabb pofont, mivel a Fitch is CCC-re vágta a görög adósság minősítését, arra hivatkozva, hogy még nem állt össze újabb IMF-EU csomag, illetve kijelentette, hogy a magánhitelezők bevonása a válságmegoldásba nála is csődeseményt jelentene.

Tovább zuhan a forint - FN.hu, MTI - 2011. július 14. 09:49

 

Csütörtök késő este (egy nappal a Moody’s figyelmeztetése után) a Standard and Poor’s is hivatalos közleményt adott ki az Egyesült Államok államadósságának besorolásával kapcsolatban. Az amerikai hitelminősítő figyelőlistára helyezte Amerika hitelminősítését és közölte: akár már három hónapon belül leminősítheti a világ legnagyobb gazdaságát. 

Történelmi lépés közeleg: 90 napon belül leminősíthetik Amerikát - 2011. július 15.  09:07

 

Obama a tárgyalások egy pontján egyszerűen felállt az asztaltól és közölte: "ami sok az sok (...) holnap folytatjuk". Az amerikai elnök szerint a republikánus képviselők politikai térnyerésre használják fel a válsághelyzetet, amivel ellehetetlenítik a probléma megoldását.

Az Egyesült Államokat immár mindhárom nagy hitelminősítő osztályzatrontással fenyegeti.

Obama: "ami sok, az sok", és távozott a tárgyalásról - MTI, Gazdasági Rádió, 2011. július 14. 12:02

 

Kész a B terv arra az esetre, ha tovább lassulna az amerikai gazdaság. Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke a kongresszusi meghallgatásán több forgatókönyvet is felvázolt.

A Raiffeisen Bank elemzője szerint a felvázolt intézkedések azt hivatottak bizonyítani, hogy a Fed kontrollja alatt állnak a gazdasági folyamatok.

Veszélyes vizek felé tart az amerikai pénzügypolitika - Gazdasági Rádió, 2011. július 14. 14:34

 

Ugyan mindenki tartott tőle, hogy az amerikai politikai pártok kötélhúzása ide vezethet, a piacokon mégis nagy kilengéseket okozott, hogy szerdán este magyar idő szerint valamivel 11 előtt a Moody's kilátásba helyezte az USA leminősítését.

Zuhannak a tőzsdék, gyengül a dollár a váratlan lépés után - 2011. július 13., szerda 23:34   Napi Gazdaság Online

 

[6] Akárcsak az amerikai és az európai bankok a másodlagos jelzálogpiac 2007-2008-as bedőlése előtt a kínai helyhatóságok is olyan ingatlanok fedezetével bocsátanak ki értékpapírokat, amelyeket túlértékeltek, vagy amelyeket nemigen lehet eladni, vagy amelyek egyes esetekben egyszerűen nem léteznek.

a probléma tovagyűrűzik a bankrendszerbe, miután ezek az önkormányzati és a szintén gombamód szaporodó vállalati adósságok legnagyobb vásárlói.

Gigantikus válságot indíthatnak a Rejtő-regénybe illő kínai önkormányzatok - 2011. július 14., csütörtök 10:40   (NAPI)

 

Kína az első félévben mintegy 193,3 milliárd dolláros költségvetési többletet produkált kormányzati adatok szerint, miután a stabil gazdasági növekedés és az emelkedő árak növelték a kormányzati bevételeket.

Hatalmas többletet termelt Kína - 2011. július 14., csütörtök 11:02   (NAPI)

 

[7] a Malév márkanév használatával új társaság indulhat el, ebbe szállhatnának be a kínaiak Demján Sándor cégével együtt

A beszámolók felidézték azt a stratégiai megállapodást, amelyet a HNA Group kötött a kínai kormányfő magyarországi látogatása alatt a Demján Sándor által vezetett Magyar Tőketársasággal.

Kínai lapok: gyűjti a pénzt a Malév leendő vevője - 2011. július 15., péntek, 16:59

 

[8] Radikálisan (+21 százalékkal) nőtt az idei első félévben 2010 hasonló időszakához képest a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója.

Magyarország: Megugró fizetésképtelenség - 2011. július 14.

 

 

Látogatók száma 2010. május 19-től:
webáruház

© 2010, Szent Korona Értékrendet Szolgálók Nemzeti Egysége. Minden jog fenntartva.
webdesign + hosting: dr. Halász József + Alt32 Informatic-Studio
Tel.: 30/616-3894 E-mail: info@nemzetiegyseg.com